Uutiset

Alkusyksyn tervehdys Peräpohjolan Sukututkijat ry:n jäsenistölle!

05.09.2020

Kulunut vuosi on nyt kesän jälkeen kääntymässä syyspuolelle, joten lienee paikallaan pieni tiedote yhdistyksen jäsenistölle. Olemme monella tapaa saaneet todistaa tämän erityisen vuoden kulkua, jota on suuresti hallinnut koronaepidemia. Suunnitellut tapahtumat menivät aivan mullin mallin kevään osalta. Viranomaisten kansalaisille antamat ohjeet, suositukset ja määräykset ovat olleet hyvinkin oikeaan osuneita ja niihin on ollut helppo yhtyä.

Alkukesän rauhoittumisen jälkeen epidemia näyttää taas ainakin jossakin määrin elpymisen merkkejä, joten odottelemme mahdollisia uusia toimintaohjeita. Kaikesta huolimatta yhdistys on jatkanut toimintaansa. Pieni ryhmä jäseniä on etätöinä valmistellut seurakuntien kirkonkirjojen kuvauksia yhdessä SSHY:n kanssa. Nyt onkin edetty tilanteeseen, että SSHY on toimittanut seuramme käyttöön oman erittäin laadukkaan digi-kameran ja siihen kuuluvat laitteet. Kuvaustöitä ei ole vielä saatu käynnistettyä, koska seurakuntien kirkkoherranvirastot ovat olleet suljettuina aina elokuulle saakka epidemian takia. Rovaniemen Wanhat Markkinat on tältä vuodelta peruttu, mutta kokoustalkoisiin ensivuoden osalta on jo osallistuttu ja siitä on meidän hyvä jatkaa.

Joudumme edelleenkin tasapainottelemaan maan talouden, epidemian ja sosiaalisten vaikutusten arvioiden varassa. Asiantuntijoita on paljon ja välillä heidän kantansa eivät ole yhteneväiset. Erityisesti sosiaalisten kontaktien minimoiminen on ollut inhimillisesti haastavaa. Toivomme, että voisimme piankin taas palata normaaliin päiväjärjestykseen ja järjestää tapahtumat talvella suunnitellulla tavalla, mutta toistaiseksi voimme vielä vain odotella tilanteen selkiytymistä. Sitä odotellessa pyrimme kuitenkin järjestämään syksyn tapaamiset alustavasti suunnitellulla tavalla, pois lukien perinteinen ”Syysretki”. Retken osalta perusteltuja syitä on ainakin pari. Ensiksikin, 50 henkeä samassa linja-autossa useamman tunnin ajan ei kuulosta hyvältä ja toiseksi, matkamme piti suuntautua osin Pohjois-Ruotsiin, jossa epidemiatilanne on aika-ajoin ollut hyvinkin hälyttävä.

Syksyn ensimmäistä kokoontumista on alustavasti suunniteltu lauantaille 26.9.2020 klo 12.00, jolloin pidettäisiin tämän vuoden pitämättä jäänyt yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous, ja heti sen perään Ilkka Väättin Rovaniemen asutushistoriaa 1520-1660 käsittelevä luento. Näistä tapahtumista ja loppuvuoden muista tapahtumista tullaan tiedottamaan jäsenistölle totutulla tavalla sekä sähköpostissa, postissa ja paikallisessa lehdessä että Potkurin ilmoitustaululla. Toivottavasti pikkuhiljaa epidemia alkaa purkaantua ja pääsemme kiinni normaalin toimintaan.

Jäsenet, huomio! Lehtemme toimitus toivoo Teiltä mukavia pikku juttuja tai kertomuksia Sukujotos lehteen julkaistavaksi. Aiheet voivat liittyä joko varsinaiseen sukututkimukseen, alueemme historiaan tai muuten seuramme toimintaan vuosien saatossa. 

Kaunista syksyä Kaikille!

Hallitus

27.09.2020Illkka Väätin uusin esitelmä jäsensivuilla
25.09.2020Sukujotos 2/2020 julkaistu
05.09.2020Alkusyksyn tervehdys Peräpohjolan Sukututkijat ry:n jäsenistölle!
05.04.2020Hallitus tiedottaa
25.03.2020Lapin kesäyliopiston videoluennot
17.03.2020Kesäyliopisto tiedottaa
12.03.2020Tiedotus Peräpohjolan sukututkijat ry:n jäsenille
08.01.2020Juttu sotilaskantakorteista luettavissa jäsensivuilla
21.11.2019Aputaulukko DNA -yhteyksien seurantaan
18.11.2019Syysretken 2019 valokuvat katsottavissa

Siirry arkistoon »